Uw voeten en tenen zijn belangrijk

De voeten spelen een belangrijke rol in het leven. Ze moeten je je hele leven dragen en worden dagelijks gebruikt. Voetproblemen zijn dan ook vaak een groot struikelblok voor degene die er last van heeft, hoe klein de klachten ook zijn.

Vaak hebben we daar zelf schuld aan om schoenen te kopen die misschien zeer modieus of heel geriefelijk zijn maar niet echt voldoen aan de eis van een goede schoen.

Eigenlijk hebben we allemaal wel eens last van onze voeten. Na een lange dag werken zijn we blij als de schoenen uitgaan. Of als we een leuk dagje op stap gaan hebben we altijd dat ‘speciale’ paar schoenen waarbij we het minste last hebben van onze voeten en waar we lang op kunnen lopen zonder al teveel pijn te hebben aan onze ‘onderdanen’.

In sommige gevallen zijn de problemen groter. We spreken dan over echt pijn in de voet tijdens het lopen waardoor lopen geen plezier meer geeft en men liever thuis blijft. Dan is het echt verstandig om uit te laten zoeken wat er aan de hand is en dat doet u bij een podoloog of uw huisarts die u weer kan door verwijzen naar een orthopeed.

Veel voorkomende voetproblemen zijn: